TVANGSSALG I NORGE
Tvangssalg er et ord som bærer en tung og negativ klang, og med god grunn. De fleste huseiere ønsker å unngå en situasjon hvor deres bolig blir solgt på tvang. Tvangssalg innebærer at huset ditt blir solgt uten din frivillige medvirkning, som ordet tilsier. Dette kan skje hvis du har betydelige gjeldsforpliktelser knyttet til boligen, eller hvis du blir slått personlig konkurs. I slike tilfeller kan en av kreditorene som har pant i boligen søke om begjæring av tvangssalg, og dette kan bli godkjent eller avslått.
Dette er særlig relevant for mange i dag, da rentenivået er på et historisk høyt nivå. I dette blogginnlegget skal vi fokusere på hvordan man kan håndtere en slik situasjon, og ikke minst finne veier ut av den.
Vi ønsker å gi deg innsikt i hva som skjer under et tvangssalg, hvilke rettigheter og muligheter du har, samt hvordan du best kan beskytte dine interesser. Målet er å hjelpe deg med å forstå prosessen, slik at du kan ta de nødvendige skritt for å unngå eller minimere skadevirkningene av et tvangssalg.
Tegn på at du er i fare for tvangssalg
Et av de vanligste tegnene på at du står i fare for tvangssalg, er at du ikke klarer å betale kreditorene dine, og at de derfor tar pant i boligen din. Hvis du ikke klarer å kvitte deg med denne gjelden ved hjelp av refinansiering, utbetalinger eller private lån som brukes til å nedbetale gjelden, vil kreditorene til slutt begjære tvangssalg for å sikre pengene sine.
Vanskeligheter med å betale boliglån, forbrukslån, kredittkort eller billån kan være et tegn på at du er i ferd med å gå inn i en periode hvor de neste stegene kan føre til enda mer alvorlige konsekvenser. Dette kan også knyttes til regninger, hvor de vanligste misligholdene er knyttet opp mot betaling av inkassosaker. Sakene kan være knyttet til strøm, mobilregninger, eller treningsabonnement.
Slik stopper du tvangssalgsprosessen
Mange tror at tvangssalg er umulig å stoppe, men det er ikke tilfelle. En stor del av jobben til rådgiverne i Finansformidling er å bistå kunder i situasjoner hvor de står overfor tvangssalg. Denne prosessen kan ofte være enklere enn mange tror.
Måten vi gjør dette på er å refinansiere utlegg, inkasso, forbrukslån eller andre kreditter inn i boligen, eller en kausjonists bolig. Dette stopper tvangssalget fordi banken som krever tvangssalg får pengene sine, og slipper å begjære tvangssalg lenger.
Har du familie, venner eller andre som ønsker å hjelpe, kan de stille boligen sin som kausjon slik at du slipper å se på boligen bli tvangssolgt.
Forebygging og fremtidig kontroll
Vi i finansformidling bistår kunder med å bevare bolig dersom det er begjært tvangssalg, men også å forebygge at det skjer. Det er også veldig viktig å få en form for kontroll etter at det er ryddet opp, slik at en forebygger at dette skjer igjen. Med en rådgiver i Finansformidling vil du slippe å tenke så mye på dette, da vi legger opp et løp, og har kontinuerlige oppfølginger.
Konklusjonen for dette er at det er alltid greit å ha en rådgiver som er tilgjengelig ALLTID, og som har vært gjennom akkurat disse situasjonene tusen ganger.
- Aleksander Maier
Nyttige lenker
Låneeksempel boliglån:
Lån 4 mill. eff. rente 5.93%, over 25 år. Kostnad: : 3 566 546,-. Totalt: : 7 566 546,-.
Boliglån med anmerkninger:
Lån 2 mill. eff. rente 7.68%, over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,-. Totalt: kr 4 379 341,-.
Copyright © 2024 - Finansformidling.no